Markaskolen

Markaskolen er en del av grunnskoleavdelingen på Skedsmo VGS. Vi holder til på Finnland ved Losby i Østmarka. Markaskolens tilbud har en friluftsprofil hvor vi blant annet jobber med sti- og løyperydding, vedproduksjon, vedlikeholdsarbeid, sauehold og bruk av naturen. Elevene skal få en praktisk opplæring parallelt med det teoretiske løpet. Tilbudet tilpasses den enkelte elev. Våre elever skal få tro på framtida gjennom mestringsopplevelser. Opplevelse av mestring skal styrke elevenes evne til å nyttiggjøre seg av videre opplæring og til å mestre framtidige utfordringer. På denne bloggen kan du lese om hva vi jobber med.
giochi gratis

fredag 6. juni 2014

Birøkt

Nå har vi utvidet tilbudet på Markaskolen med birøkt.
Birøkt er en aktivitet som passer for alle elever  på grunnskoleavdelingen. I de forskjellige årstidene er det en rekke spennende og varierte arbeidsoppgaver som elevene kan være aktive deltakere i. Arbeidsoppgavene innebærer kompetansemål fra ulike fag. Elevene kan, gjennom praktisk arbeid, tilegne seg kunnskaper og ferdigheter innen bl.a. natur- og miljø, samfunnsfag, kunst og håndverk, mat og helse og matematikk.
I tillegg til at elevene oppnår ulike kompetansemål innen disse fagene kan birøkt bidra til at elevene utvikler en utvidet forståelse for problemstillinger innen natur og miljø.



I begynnelsen av mai har vi satt opp tre bikuber ved sauebeitet på Finland. 







Biene har blitt vant til sitt nye hjem og er svært aktive i det varme været. 






Det er godt med yngel i alle kubene og vi har satt på «skattekasser» der biene nå lager honningen som vi skal høste. Over pinse venter vi bringebærtrekket. Vi satser på å slynge ut den første honningen før sommeferien. Elevene synes at birøkt er kjempespennende og tar seg av mange av arbeidsoppgavene. 

De bl.a. malt kassene for at disse skal tåle vind og vær.





1 kommentar:

  1. Oj, dette ser spennende ut. Gleder meg til å lese mer om hvordan det går med honningproduksjonen:-)

    SvarSlett