Markaskolen

Markaskolen er en del av grunnskoleavdelingen på Skedsmo VGS. Vi holder til på Finnland ved Losby i Østmarka. Markaskolens tilbud har en friluftsprofil hvor vi blant annet jobber med sti- og løyperydding, vedproduksjon, vedlikeholdsarbeid, sauehold og bruk av naturen. Elevene skal få en praktisk opplæring parallelt med det teoretiske løpet. Tilbudet tilpasses den enkelte elev. Våre elever skal få tro på framtida gjennom mestringsopplevelser. Opplevelse av mestring skal styrke elevenes evne til å nyttiggjøre seg av videre opplæring og til å mestre framtidige utfordringer. På denne bloggen kan du lese om hva vi jobber med.
giochi gratis

fredag 6. juni 2014

Sauene på sommerbeite

Vi har brukt mye tid på å sette opp et rovdyrsikkert sauegjerde på det gamle beite på Finland. 






I midten av mai, etter at lammene hadde blitt store nok, fikk vi hentet to søyer og tre lam fra Losby besøksgård. Dyrene skal går på beite på Finland fram til høsten. Også i år har vi fått sauer av rasen Gammelnorsk spælsau – en robust rase med ull som er godt egnet for husflidsformål.










Siden vi ikke har strøm på Finland måtte vi være litt kreative for å sikre at det alltid er nok strøm på gjerdet vårt. Gjerdeapparatet drives av et bilbatteri. For å lade opp den jevnlig har vi satt opp et solcellepanel. 






Etter en prøveperiode fant vi ut at det gamle panelet ikke var kraftig nok til å holde batteriet fulladet selv om det er nok sol. Vi har derfor gått til anskaffelse av et større panel på 95 Watt. Vi håper dette holder. Elevene skal måle batterispenning hver dag i tiden framover for å se om anlegget er dimensjonert riktig. 



I tillegg må de går over med kantklipper jevnlig for å hindre at gresset vokser inn i gjerdet for da blir strømmen for svak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar