Markaskolen

Markaskolen er en del av grunnskoleavdelingen på Skedsmo VGS. Vi holder til på Finnland ved Losby i Østmarka. Markaskolens tilbud har en friluftsprofil hvor vi blant annet jobber med sti- og løyperydding, vedproduksjon, vedlikeholdsarbeid, sauehold og bruk av naturen. Elevene skal få en praktisk opplæring parallelt med det teoretiske løpet. Tilbudet tilpasses den enkelte elev. Våre elever skal få tro på framtida gjennom mestringsopplevelser. Opplevelse av mestring skal styrke elevenes evne til å nyttiggjøre seg av videre opplæring og til å mestre framtidige utfordringer. På denne bloggen kan du lese om hva vi jobber med.
giochi gratis

fredag 29. august 2014

Lynnedslag på Finnland

Sauene og hønene har hatt en fin sommer på Finnland. Kolleger fra skolen og fra behandlingshjemmet har vært flinke å bruke Hytta og passe dyrene i sommerferien. Rett etter sommerferien har lynet slått inn i et svært bjørketre ved sauegjerdet. Deler av treet ble slengt opp til 20m i alle retninger.  Vi hadde flaks at ikke bikubene våre, som står rett ved siden av bjørka, ble truffet. Strømforsyningen til gjerdet tålte derimot ikke støtet. Gjerdeapparatet ble sprengt i fillebiter og måtte skiftes. Heldigvis var Espen og John på Finnland dagen etter uværet og byttet de ødelagte delene - så gjerdet hadde strøm igjen og sauene slapp å få besøk av ulven. 

Det er store krefter i sving når lynet slår inn i et tre

Store biter av bjørka lå slengt utover beiteområdet 

Elektrikeren vår fikk montert en lynavleder på gjerdet - så vil vi forhåpentligvis unngå å miste strømmen igjen ved neste uvær.

Elev monterer lynavlederen

Sauene har hatt det bra i sommerferien men de er nok glade 
at elevene er tilbake og er veldig sosiale - spesielt når det er tid for kraftfor

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar