Markaskolen

Markaskolen er en del av grunnskoleavdelingen på Skedsmo VGS. Vi holder til på Finnland ved Losby i Østmarka. Markaskolens tilbud har en friluftsprofil hvor vi blant annet jobber med sti- og løyperydding, vedproduksjon, vedlikeholdsarbeid, sauehold og bruk av naturen. Elevene skal få en praktisk opplæring parallelt med det teoretiske løpet. Tilbudet tilpasses den enkelte elev. Våre elever skal få tro på framtida gjennom mestringsopplevelser. Opplevelse av mestring skal styrke elevenes evne til å nyttiggjøre seg av videre opplæring og til å mestre framtidige utfordringer. På denne bloggen kan du lese om hva vi jobber med.
giochi gratis

fredag 12. september 2014

Nå kjører vi ut veden

I år var det litt mer komplisert å få ut veden enn det har vært tidligere år. Ikke bare at vi hadde flere sekker enn noen gang (450stk. 60 liters sekker!),men disse lå også på forskjellige steder. Flesteparten lå på Finnland, men siden vi ikke fikk kjørt scooter over isen i vinter lå ca. 200 sekker igjen ved demningen ved Fløyta. 

Heldigvis har Lørenskog Kommune vært greie med oss i år også. Vi fikk dispensasjon til å bruke motorbåt på vannene. I tillegg fikk vi lånt kommunens båt, en Pioner multi med baugport. Dette har vært til stor hjelp for å få all veden til badeplassen ved Mønevannet. 

Pioner'en sjøsettes i Mønevannet

Her har vi lastet veden videre i bil og på henger for så å kjøre den til Østbytunet for mellomlagring i garasjen.


Denne uka har vi begynt utkjøring av ved til kundene. Elevene får seg gode treningsøkter av all bæringen.



Regningene blir skrevet av elevene så det blir matematikk og skrivetrening også.


Regnskapsføreren ordner med faktureringen



Det er tungt å bære ved

En tralle og godt samarbeid gjør jobben lettere


Gøy på vannet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar