Markaskolen

Markaskolen er en del av grunnskoleavdelingen på Skedsmo VGS. Vi holder til på Finnland ved Losby i Østmarka. Markaskolens tilbud har en friluftsprofil hvor vi blant annet jobber med sti- og løyperydding, vedproduksjon, vedlikeholdsarbeid, sauehold og bruk av naturen. Elevene skal få en praktisk opplæring parallelt med det teoretiske løpet. Tilbudet tilpasses den enkelte elev. Våre elever skal få tro på framtida gjennom mestringsopplevelser. Opplevelse av mestring skal styrke elevenes evne til å nyttiggjøre seg av videre opplæring og til å mestre framtidige utfordringer. På denne bloggen kan du lese om hva vi jobber med.
giochi gratis

fredag 12. desember 2014

Vi rydder skiløyper



Mens vi venter på snøen bruker vi tiden i Marka til å rydde skiløypene våre. 
Hvis isen legger seg og vi får nok snø skal vi åpne en ny løype denne vinteren. Løypa går gjennom skogen ved Morktanga. Dermed blir det mulig å krysse Knurra (der isen kan være svært utrygg) på land. Løypa er ferdig rydda - så nå er det bare vinteren som mangler.  


Trygg krysning av Knurra





















Et annet prosjekt vi har lagt mye arbeid i er løypa 278 gjennom Veslevannsdalen (fra Østmork til Østbyputten). Her har vi tatt en del trær for å lysne opp løypa og vi har gjort noe med underlaget der det trengtes. Enkelte steder har vi forbedret dreneringa og elevene har ryddet i bekkene der det var nødvendig. 




Broene var i dårlig stand
Stokkene deles på langs med motorsag







Broene i løya var i svært dårlig forfatning. En del av trærne har blitt brukt til å fikse broene. Vi har delt stokkene på langs, tilpasset de og erstattet de til dels ganske spinkle konstruksjonene med nye. Nå kan bekkene som krysser løypa passeres via robuste broer.

Elevene bærer en delt tømmerstokk som skal bli til en bro  





Ny bro

En bro av gammelt og nytt materiale

Det ble noen hyggelige lunsjer underveis - både med og uten snø.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar